Informatie over Garderen

Meer over Garderen

De betekenis van ‘Garderen’ is te herleiden uit twee Oud-Germaanse woorden die samengevoegd zijn : garre (in het Nederlands nog gaarde), wat ‘landbouwgrond’ betekent en haar, wat ‘zandige heuvelrug’ betekent. Garderen is ouder dan het dorp Barneveld en het was van oorsprong ook de hoofdplaats van het latere ambt Barneveld. 

De bossen van Garderen vormen het decor voor legendes en verhalen. Het gebied is perfect voor wandelaars, fietsers en klimmers. Garderen heeft ook een interessante geschiedenis vanwege de grafheuvels langs de wandelroute Pad van Zus. Dit dorp biedt ook tal van culturele en historische schatten, zoals Korenmolen de Hoop, de Putbrink, het oorlogsmonument en de Nederlands Hervormde Kerk. Er zijn veel pittoreske kerkjes in de stad die deel uitmaken van een wandeling.

Garderen heeft veel accommodaties ondergebracht in sfeervolle hotels en mooie vakantieparken, campings en B&B’s. Het Zandsculpturenfestival is een jaarlijks evenement dat veel belangstellenden trekt en in de zomermaanden is er de jaarlijkse braderie. Ondernemers in de omgeving organiseren diverse activiteiten zoals boeren- en streekmarkten, viltworkshops, muziekavonden en oogstdemonstraties.

Na alle activiteiten genieten van een lekker hapje en drankje? De Garderense Berg biedt een All inclusive formule waarbij u voor een vast bedrag uit diverse wereldse gerechten kan kiezen. 

Zie de
zonsopkomst

Spot
wilde dieren

Begaanbare
wandelpaden

Prachtige vergezichten